Tidigare utställningar

Emmabodaminnet

30/3-16/6 2024Den första platsen som vi vill berätta om är Emmaboda. Samhället är känt som järnvägsknut och ligger mitt i "trestadsregionen" mellan Växjö, Kalmar och Karlskrona. Här finns de stora industriföretagen Xylem och Emmaboda Glas med många nationella och internationella kunder. Emmaboda har alltid dragit till sig kreativa människor och konstnärer och har sedan länge varit berömd för sin internationella musikfestival. En av samhällets viktigaste mötesplatser är Hotell Amigo som på 1960-talet byggdes om till en spansk bodega med inslag av amerikanskt neon. Här är det många som har ätit, bråkat, dansat och blivit kära.


I utställningen ”Emmabodaminnet” visar Björn Olsson och Moa Hedlund sina minnen och berättelser i foto och teckning från Emmaboda från 1970-talet fram till idag. Hur har det varit att växa upp i samhället på 80-talet? Vad är det man kommer ihåg? Den första kyssen, träskorna man alltid hade på sig, smaken av hembränt, den lilla tågstationen som var samhällets knytpunkt?

I samarbete med

Lysande, Emmaboda!

30/3-9/6 2024Emmaboda har länge varit känt för att vara ett av Sveriges samhällen som tidigast hade flest neonskyltar i hela Sverige.

Björn Olsson visar foton från platser i Emmaboda där neonet har spelat en viktig roll samt tolkningar av de platserna idag.

150 år och framåt?

16/6 2024


Kl 13.00 Invigning

Kl 14.00 Historikern Per Melin berättar om fotograf Ola Terje med bilder ur boken Emmaboda i våra hjärtan, 1973


Under 2024 firar Emmaboda sitt 150-års jubileum som stationssamhälle. I samband med det visar Magic Photo en medskapande-utställning med människornas minnen, berättelser, foton och teckningar om Emmaboda som har samlats in.