Aktuellt

Emmabodaminnet

30/3-16/6


Björn Olsson och Moa Hedlund

Emmaboda har länge varit känt för att vara en av Sveriges samhällen som tidigast hade flest neonskyltar i hela Sverige. Björn Olsson visar foton från platser i Emmaboda där neonet har spelat en viktig roll samt tolkningar av de platserna idag.


Läs mer


Lysande Emmaboda

30/3-9/6


Björn Olsson

Emmaboda har länge varit känd för att vara en av Sveriges samhällen som tidigast hade flest neonskyltar i hela Sverige. Björn Olsson visar foton från platser i Emmaboda där neonet har spelat en viktig roll samt tolkningar av de platserna idag.


Läs mer


150 år och framåt!

16/6Under 2024 firar Emmaboda sitt 150-års jubileum som stationssamhälle. I samband med det visar Magic Photo en medskapande-utställning med människornas minnen, berättelser, foton och teckningar om Emmaboda som har samlats in.


Läs mer

“Vad vi har skapat här”


29/6-22/9 2024


Stella Westergren

I slutet av oktober 2023 packar jag ihop allt jag har och äger i kartonger för att flytta halvvägs över landet, från Stockholm tillbaka till Kalmar där jag vuxit upp, och där jag inte bott  sedan jag var 19. Staden jag en gång trodde att jag aldrig skulle bo i igen blir mitt hem på nytt. “Vad vi har skapat här” blir en dokumentation av gamla och nya minnen, en samling
ögonblicksbilder från flytten.


Läs mer

Program

Workshop- Cyanotypi


18/5 Klockan 13:00


Björn Olsson

Cyanotypi för alla! Var med och skapar kreativa bildvärldar! Moa Hedlund tar med oss på en kreativ resa tillbaka i historien där vi arbetar med den gamla fotografiska framkallningsprocessen som heter Cyanotypi.

Finissage

Emmaboda i våra hjärtan

16/6


Kl.13.00 Invigning av utställningen ”150 år och framåt”

Föredrag om Emmabodafotografen Ola Terje med bilder ur boken Emmaboda i våra hjärtan, 1973

Emmaboda-spelet och Emmaboda-fanzinet presenteras.